To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

NEO-SIHEYUAN INTERIOR
AMENITIES OF RESIDENTIAL BUILDING

<WATER ARCHITECTURE>  

元啟建設.涓建筑

Completed 2014

Location : Zhubei, Hsinchu, Taiwan

Client : Yuan Qi Construction

This building, named "Water Architecture" by our client Yuanqi Construction, was built according to the prototype of Chinese quadrangle "siheyuan". We proposed to add a "moat" surrounding the front building and a deck on it. Across the bridge over the "moat" are the entrance gate and the lobby. 

A corridor decorated with bamboo invites people to the lounge of the main hall through the inner courtyard. As a main social space of the community residents, the lounge bar is surrounded by carefully selected plants with beautiful branches, which keeps the privacy of this space.